e-strava Jídelníček
ZŠ Marie Pujmanové
Havířov
[0006]
Ulrich software
Den Nabídka

2.5.
zeleninový boršč (1.1,7,9)
1. Holanský řízek, bramborová kaše, červená řepa, džus (1.1,7)
Po
5.5.
luštěninová, chléb (1.1,7,9)
1. Karbenátek z lososa, bramborová kaše, drezing, salát ,čaj (1.1,3,7)
2. Zeleninový řízek, bramborová kaše, salát (1.1,3,7,9)
Út
6.5.
gulášová s bramborem, chléb (1.1,3,7)Hodnocení:
1. Krupicová kaše sypaná kakaem, ovoce, čaj (1.1,7)
2. Těstovinové fleky s restovaným zelím a slaninkou (1.1,7)
St
7.5.
cibulačka s krutony (1.1,3,7)Hodnocení:
1. Kuřecí kostky, kukuřice na másle, bram. kaše/brambory ve slupce, mléko, čaj (7)

9.5.
bramborová (1.1,7,9)Hodnocení:
1. Maďarská tarhoňa, kuřecí špízy, citronáda (1.1,3,7)
Po
12.5.
zeleninový vývar s frit.nudlemi (1.1,3,7,9)Hodnocení:
1. Vepřový vrabec, červené zelí dušené, bramb.knedlík, čaj (1.1,3,7)
Út
13.5.
žampionový krém s krutony (1,1,3,7)Hodnocení:
1. Francouzské brambory s uzeným masem, kyselá okurka, mošt (7)
St
14.5.
zeleninová (1.1,7,9)
1. Cizrnové Kari, basmati rýže, jablko, čaj (1.1,7)
2. Kuřecí játra na slanině, rýže basmati (1.1,7)
Čt
15.5.
rajská s těstovinovou rýží (1.1,3,7,9)
1. Kuřecí stehýnka na medu, bramborová kaše, kompot , čaj(7)

16.5.
česnekačka s jáhlami a bramborem (7,9)
1. Vepřový perkelt, špecle, džus, (1.1,3,7)
Po
19.5.
drůbkový vývar s těstovinou (1.1,3,7,9)
1. Těstovinový salát s tuňákem, čerstvou zeleninou a vejci, čaj, ovoce (1.1,3,7)
2. Těstovinový salát s hermelínem, čerstvou zeleninou a drezingem (1.1,7)
Út
20.5.
krém z pečené mrkve s poh.krupkami (7)
1. Žáci-Mas. roláda,Dosp.- Vep.závitek ala španělák, bram.kaše, coleslaw, (3,7)
St
21.5.
slovenská fazolová, chléb (1.1,7)
1. Frgál s mákem, jabky, tvarohem a posypkou, mléko, čaj, ovoce (1.1,3,7)
2. Špagety Carbonára sypané sýrem typu Parmezán (1.1,3,7)
Čt
22.5.
zeleninová s drož.knedlíčky (1.1,3,7,9)
1. Nakládané kuřecí stripsy v cornflake, bramborová kaše, ledový salát, čaj (7)

23.5.
kedlubnová s bramborem (1.1,7)
1. Masové koule Mazel v rajské omáčce, dušená rýže, citronáda (1.1,7,9)
Po
26.5.
bramborová (1.1,7,9)
1. Mexický vepřový guláš s hráškovou rýží, čaj (1.1)
Út
27.5.
hovězí rychlá s nudlemi (1.1,3,7,9)
1. Dušený špenát, vařená vejce, brambory, mléko, čaj (1.1,3,7)
St
28.5.
zeleninová (1.1,7,9)
1. Fazolový hrnec s mletým masem, chléb, jablko, čaj (1.1)
2. Tortelinny s rajčatovou omáčkou sypané sýrem (1.1,3,7
Čt
29.5.
Pohanková se zeleninou (9)
1. Vepřová kýta na smetaně, houskový knedlík, (1.1,3,7,9)

30.5.
brokolicový krém s krutony (1.1,3,7)
1. Čevabčiči s hořčicí a pórkem, bramborová kaše, mrkvový salát, džus (1.1,3,7)
Alergeny
1Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: 1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2Korýši a výrobky z nich.
3Vejce a výrobky z nich
4Ryby a výrobky z nich
5Arašídy (burské oříšky) a výrobky z nich
6Sója a výrobky z ní
7Kravské mléko a výrobky z něho
8Skořápkové plody, konkrétně: 8.1 mandle (Amygdalus communis L.), 8.2 lískové ořechy (Corylus avellana), 8.3 vlašské ořechy (Juglans regia), 8.4 kešu ořechy (Anacardium occidentale), 8.5 pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), 8.6 para ořechy (Bertholletia excelsa), 8.7 pistácie (Pistacia vera), 8.8 makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich
9Celer a výrobky z něho
10Hořčice a výrobky z ní
11Sezamová semena a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích>10 mg/kg anebo >10 mg/l, vyjádřeno SO2), sušené ovoce
13Vlčí bob(lupina) a výrobky z něj
14Měkkýši a výrobky z nich
0Neuvedeno

Jídla obsahují uvedené alergeny.
Jídlo je určeno k okamžité spotřebě.
Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.