e-strava Jídelníček
ZŠ Havlíčkova
Český Těšín
[0071]
Ulrich software
Hodnocení jídel:
1 = Skvělé 2 = Lepší 3 = Dobré 4 = Ušlo to 5 = Nechutnalo
Den Nabídka
Po
4.2.
Zupa pomidorowa z płatkami owsianymi (7,1)
1. Kurczak indyjski (7,1), ryż, sałatka zielona, herbata
2. Kaszanka (1), kapusta kiszona, ziemniaki, napój
Út
5.2.
Zupa dyniowa (7,1)
1. Kotlet wieprzowy po słowacku, ziemniaki, napój
2. Bliny rosyjskie (1,3,7), napój mleczny (7)
St
6.2.
Zupa ziemniaczana (7,1,9)
1. Bigos staropolski (1), chleb (1), napój, owoce
2. Wątróbka drobiowa po gruzyjsku (7), bulgur (1), napój, owoce
Čt
7.2.
Zupa koperkowa (1,7,3)
1. Dorsz z jabłkami (4,1,7), purée ziemniaczane (7), surówka z marchwi, napój
2. Wołowa "soljanka" (1,7), ryż, surówka z marchwi, napój

8.2.
Rosół drobiowy z makaronem (9,7,1)
1. Gulasz z fasoli z kapustą (1), pita chleb (1), napój
2. Pekinskie mięso z soi (6,1), kuskus (1), sałatka sterylowana, napój
Po
11.2.
Polévka kmínová (7,1,9,3)
1. Španělský ptáček (10,3,1), rýže, kyselý okurek
Út
12.2.
Krupnik (9,7)
1. Kuřecí prsa zapékaná se sýrem (1,7,3), brambory, okurkový salát
St
13.2.
Polévka selská (9)
1. Vepřový paprikáš (7,1), houskový knedlík (1,3,7), čaj
Čt
14.2.
Polévka hovězí s těstovinou (9,1,7)
1. Smažený vepřový řízek (1,3,7), bramborová kaše (7), kompot

15.2.
Polévka houbová s bramborem (7,1)
1. Krůtí na kari (7,1), bulgur (1), sterilovaný salát
Po
18.2.
Zupa pomidorowa ze śmietaną i koperkiem (7,1)
1. Purée z grochu (1), parówka, chleb (1), napój
2. Wołowina gotowana, sos cebulowy (7,1), ziemniaki, napój
Út
19.2.
Zupa selerowa (7,1,9)
1. "Moravský vrabec" z indyka (1), kapusta kiszona (1), knedel ziemn.(1,7,3), napój
2. Zapiekanka mięsna (7,1,3), ziemniaki, sur. z chińskiej kapusty, herbata
St
20.2.
Zupa kalafiorowa (1,7,3)
1. Kluski z twarogu pełnione truskawkami (1,7,3), napój mleczny (7), owoce
2. Gulasz z dziczyzny (1), "tarhoňa" (1), napój, owoce
Čt
21.2.
Zupa z flaczków (7,1)
1. Udko z kurczaka pieczone (7,1), purée ziemn. (7), kompot brzoskwiniowy, herbata
2. Tuńczyk na maśle (4,7), purée ziemniaczane (7), kompot brzoskwiniowy, herbata

22.2.
Rosół wołowy z kaszą jęczmienną (9,7)
1. Makaron z pestem bazyliowym i parmazanem (1, 7), sałatka zielona, herbata
2. Fasolka szparagowa w sosie śmietankowym (7,1), jajko (3), ziemniaki, napój
Po
25.2.
Zupa szpinakowa (1,7)
1. "Čevabčičí" (1,10,3,6), ziemniaki, surówka z marchwi, herbata
2. Wieprzowy kotlet na imbirze (1), makaron (1), surówka z marchwi, herbata
Út
26.2.
Zupa drożdżowa (1,9,3,7)
1. Wieprzowe "soté" w sosie pomid.(1,7), ryż, sał. szopska(7), owoce, herbata
2. Bułka zapiekana z jabłkami i twarogiem (1,7,3), napój mleczny (7), owoce
St
27.2.
Zupa z kapusty kiszonej (1)
1. Łosoś w ziołach (4,7), purée ziemniaczane (7), kompot, herbata
2. Indyk po myśliwsku(7,9,1),knedel z mąki całoziarnistej orkiszowej(1,3,7),napój
Čt
28.2.
Zupa z płatków owsianych z jarzynami (9,1,7)
1. "Mexická směs" z mięsem drobiowym i fasolami, chleb (1), napój
2. Udko wędzone z kurczaka (7,1), purée ziemn.-selerowe (7,9), ogórek, herbata

1.3.
Rosół wołowy z makaronem (9,1,7)
1. Bulgureto z warzyw (7), sałatka zielona, herbata
2. "Brynzové halušky" (1,7), napój
Po
4.3.
1.
2.
Út
5.3.
1.
2.
St
6.3.
1.
2.
Čt
7.3.
1.
2.

8.3.
1.
2.
Po
11.3.
1.
2.
Út
12.3.
1.
2.
St
13.3.
1.
2.
Čt
14.3.
1.
2.

15.3.
1.
2.
Po
18.3.
1.
2.
Út
19.3.
1.
2.
St
20.3.
1.
2.
Čt
21.3.
1.
2.

22.3.
1.
2.
Po
25.3.
1.
2.
Út
26.3.
1.
2.
St
27.3.
1.
2.
Čt
28.3.
1.
2.

29.3.
Polévka hovězí s nudlemi (9,1,7)
1. Zeleninové bulgureto (7), ledový salát
2. Brynzové halušky (1,7), nápoj
Alergeny
1Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: 1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2Korýši a výrobky z nich.
3Vejce a výrobky z nich
4Ryby a výrobky z nich
5Arašídy (burské oříšky) a výrobky z nich
6Sója a výrobky z ní
7Kravské mléko a výrobky z něho
8Skořápkové plody, konkrétně: 8.1 mandle (Amygdalus communis L.), 8.2 lískové ořechy (Corylus avellana), 8.3 vlašské ořechy (Juglans regia), 8.4 kešu ořechy (Anacardium occidentale), 8.5 pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), 8.6 para ořechy (Bertholletia excelsa), 8.7 pistácie (Pistacia vera), 8.8 makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich
9Celer a výrobky z něho
10Hořčice a výrobky z ní
11Sezamová semena a výrobky z nich
12Oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích>10 mg/kg anebo >10 mg/l, vyjádřeno SO2), sušené ovoce
13Vlčí bob(lupina) a výrobky z něj
14Měkkýši a výrobky z nich
0Neuvedeno

Jídla obsahují uvedené alergeny.
Jídlo je určeno k okamžité spotřebě.
Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena.